Logo Huis voor de samenleving

Over het Huis

Een vernieuwd, duurzaam gebouw met een nieuw gebruik. Een huis waar inwoners, verenigingen, organisaties en de gemeente samen komen. Een huis waar je zo maar even binnenloopt. Dat is het Huis voor de samenleving. Lees op deze pagina meer over de visie van het Huis.

Visie

Een vernieuwd, duurzaam gebouw met een nieuw gebruik: het Huis voor de samenleving. Een plek waar mensen zich prettig voelen en graag binnenlopen. Waar we moderne dienstverlening aanbieden en samenwerken. Waar mensen een kopje koffie drinken en elkaar ontmoeten.

Onder één dak

In dit huis komen inwoners, verenigingen, organisaties en de gemeente samen om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken. Het gebouw is de thuisbasis voor Zorg in Deurne, LEVgroep, GripOpSchuld, Stichting Leergeld, Senzer, MEE, Peelgemeenten, politie, de Bibliotheek Helmond-Peel en Gemeente Deurne. Alles is gericht op een optimale dienstverlening. We willen dat het Huis een plek wordt voor de inwoners waar ze graag en veel komen, een thuis voor alle Deurnenaren van jong tot oud.

Zoete inval

Het Huis is een Brabantse ‘zoete inval’, een plaats waar je zo maar even binnenloopt. Is er wat te doen? Een leuke tentoonstelling, de laatste versie van je favoriete tijdschrift lezen, de mooie kunst bekijken, genieten van de unieke architectuur, een vraag over je woonomgeving stellen, of na het winkelen even een ‘bakkie doen’. Van, voor en met ons allen als inwoner/ondernemer. Even een zaaltje nodig voor een regelen van een buurtfeest, een bijeenkomst van ondernemerscontact, een kraampje in de grote markthal? Het kan allemaal in ons Huis.

Duurzaam gebouw

De verbouwing werd aangegrepen om het gebouw meteen duurzaam te maken. Op deze manier maken we het gebouw in één keer klaar voor de toekomst. Er zijn allerlei duurzaamheidsmaatregelen toegepast zoals ledverlichting, HR+++ glas, isolatie, warmte-koude opslag en zonnepanelen op een externe locatie. Daarnaast gaan we van het gas af. Door deze maatregelen gaat het gebouw in één klap van energielabel F naar energielabel A.

Wat is er te doen

Alle bewoners van het huis zijn bereikbaar via één gezamenlijke hoofdingang. Een gastheer/-vrouw zorgt voor een warm welkom en wijst mensen de weg. Er zijn klanttafels waar inwoners geholpen worden met hun paspoort, rijbewijs etc. Er is een plek waar inwoners terecht kunnen met al hun vragen op het gebied van Jeugd & Gezin, Hulp en Ondersteuning (WMO) en Armoede en Schulden. Ook de bibliotheek is gehuisvest in het gebouw. Naast de boekenkasten die over de begane grond verspreid staan, zijn er ook plekken voor kinderen om even een boek te lezen of voor studenten om te studeren. Bezoekers kunnen tijdens hun verblijf een kopje koffie drinken in het lunch/werkcafé of op het terras in de groene binnentuin.